Kako se pripraviti na selitev (1. del)?

Selitev je eden najbolj utrujajočih in dolgotrajnih dogodkov v posameznikovem življenju. Najvrjetneje ste že sami slišali kakšno bolj ali manj smešno anekdoto ali pa ste bili kar sami v središču katastrofe ob selitvi. Zbrali smo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da bo vaša prihodnja selitev bolj prijetna.

Selitveni servis Manever

1. Razvrščajte in mečite stran!

Pomemben nasvet pri pakiranju je, da ne selite ničesar, kar ne potrebujete več. Zmanjšajte stres in delo tako, da vržete stran vse, kar ne potrebujete več že preden preidete v fazo pakiranja!

Odvečne stvari razvrstite v tiste, ki so še uporabne, a morda ne več za vašo družino in tiste, ki jih boste vrgli v smeti. Izmerite svoj novi dom in se znebite pohištva, ki vam ne ustreza ali veste, da ga ne boste uporabljali.

2. Investirajte v kakovostne selitvene škatle.

Vemo, škatle pri najboljšem sosedu so zastonj a so večinoma manj kakovostne in se lahko med selitvijo strgajo. In pobiranje vaše lastnine po tleh je še najmanjša nevšečnost, ki se vam lahko pripeti. Investirajte v primerne kartonske škatle, vanje shranite težje in bolj vredne stvari.

Zadnja stvar, ki si jo želite, je škatla, ki vam razpade v roki, medtem ko jo poskušate prenesti v hišo.

3. Postavite si časovnico za selitev.

Ne zadajte si preveč dela v prekratkem časovnem okviru. Predlagamo da si vzamete veliko časa in se pakiranja lotite sistematsko, po uro ali dve na dan, razčlenite svoje pakiranje na korake. Če boste odlašali in poskušali vse spakirati zadnji večer, vas bo verjetno preplavil stres.

Lotevajte se ene sobe naenkrat in vsak dan porabite eno uro za pakiranje predmetov v škatle. Logično pakirajte predmete, ki so za posamezno sobo ali uporabo in poskrbite, da bo vaša škatla primerne velikosti za celoten komplet stvari.