Kako se pripraviti na selitev (2. del)

Selitev je eden najbolj utrujajočih in dolgotrajnih dogodkov v posameznikovem življenju. Najverjetneje ste že sami slišali kakšno bolj ali manj smešno anekdoto ali pa ste bili kar sami v središču katastrofe ob selitvi. Zbrali smo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da bo vaša prihodnja selitev bolj prijetna.

Preberite si nadaljevanje naših nasvetov, da boste katr najbolje pripravljeni na enega največjih dni vašega žvljenja… in vaše družine. Zmanjšajte stres z dobro pripravo in organizacijo.

  • Spakirajte torbo za osnovne stvari.
    Ko se prvič vselite v nov dom, je malo verjetno, da je prva stvar, ki bi jo želeli narediti, razpakirati oblačila, oprati perilo in iti v nakupovanje. Selitev vzame veliko časa in energije, zato je priprava osnovne prtljage (osnovna oblačila, toaletni pribor,…) izjemno koristna.
  • Vsaki sobi dajte drugačno barvno etiketo za pakiranje.
    Če želite ostati organizirani, natisnite večbarvne nalepke za embalažo ali uporabite različne barvne lepilne trakove in vsaki sobi dajte svojo barvo. Označite vsebino vsake škatle in jo označite z barvo sobe, v katero spada. Nato na svojem novem mestu uporabite barvni trak, da označite vhode v sobe. Ta nasvet vam bo prihranil veliko časa. Namesto da bi morali izrecno prebrati etiketo ali se igrati igre ugibanja sobe, se lahko preprosto ujemajo z barvo.
  • Ne prenatrpajte škatle.
    Napaka, ki jo veliko ljudi naredi pri selitvi, je, da poskuša vse svoje stvari stlačiti v nekaj kartonskih škatel. Uporabite toliko škatel, kolikor potrebujete da boste lahko škatle udobno prenašali. Največje škatle naj ne bodo težje od 20 kilogramov.
Nasveti ob selitvi
Nasveti ob selitvi